%0 Journal Article %T ارزش‌ اقتصادی ویژگی‌های چندگانه برنج مبتنی بر رویکرد ترجیحات اظهارشده مصرف‌کنندگان شهر ساری %J فصلنامه تحقیقات اقتصادی %I دانشگاه تهران - دانشکده اقتصاد %Z 0039-8969 %A امیرنژاد, حمید %A حیدری ظهیری, نازی %A شاهپوری, احمدرضا %D 2018 %\ 09/23/2018 %V 53 %N 3 %P 495-512 %! ارزش‌ اقتصادی ویژگی‌های چندگانه برنج مبتنی بر رویکرد ترجیحات اظهارشده مصرف‌کنندگان شهر ساری %K آزمون انتخاب %K تمایل به پرداخت %K ویژگی­های برنج %K مدل لاجیت شرطی %R 10.22059/jte.2017.234496.1007606 %X برنج مهم‌ترین محصول کشاورزی است که نقش بسیار مهمی در تغذیه مردم جهان و هم‌چنین اقتصاد کشاورزی ایران دارد. مصرف­کنندگان برنج به دنبال خرید صفاتی از محصول هستند که مطلوبیت بیشتری برایشان تولید کند، بنابراین اندازه­گیری صفاتی که مطلوبیت موردنظر را ایجاد نماید، ضرورت دارد. در این مطالعه با استفاده از رویکرد آزمون انتخاب، ترجیحات و مقادیر تمایل به پرداخت مصرف­کنندگان برای ویژگی‌های مختلف برنج مورد ارزیابی قرار می­گیرد. داده­های مطالعه، از طریق 120 پرسشنامه با طراحی متعامد در سال 1395 در شهر ساری و با بهره­گیری از مدل لاجیت شرطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج مطالعه نشان می­دهد هر خانوار ساروی به‌منظور بهبود وضعیت برنج مصرفی خود، به‌طور میانگین حاضر به پرداخت 17850 تومان برای هر کیلوگرم برنج می­باشد. آگاهی از ویژگی‌های اساسی برنج و ترجیحات افراد در مواجهه با آن، می­تواند منجر به تغییر و تحول در ساختار تحقیقات و تولید این محصول استراتژیک شود. طبقه‌بندی JEL: D00, D03, D11, Q10, Q19 %U https://jte.ut.ac.ir/article_67321_15718c92015c628eba419db785cd23be.pdf